Articles from various media sources

Lancering website Gezantschap Caribisch Nederland

Source: rijksdienstcn.com

Met de lancering van de officiële website van het gezantschap www.cabinetspecialenvoy.com geeft het gezantschap een inkijk in het werk van de gezant voor Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Zo vindt men op deze website bijvoorbeeld alle informatie hoe EU-fondsen aan te vragen. Daarnaast geeft de website informatie over de mogelijkheden voor de eilanden met betrekking tot de Verenigde Naties en het bevorderen van de economische ontwikkeling met Latijns Amerika en het Caribisch gebied.

De doelstelling van het gezantschap is het versterken van de samenwerking met de Europese Unie, Verenigde Naties, Latijns Amerika en de Caribische eilanden om zo een duurzame economische ontwikkeling van Caribisch Nederland te stimuleren. De belangrijkste thema’s hierbij zijn klimaatverandering, connectiviteit, voedselzekerheid, duurzame energiebronnen en economische diversificatie.

“Het is met grote trots dat we onze website lanceren en we hopen dat iedereen in Caribisch Nederland gebruik gaat maken van deze informatiebron met betrekking tot de Europese Unie, de Verenigde Naties en het bevorderen van economische betrekkingen met Latijns Amerika en het Caribisch gebied. De website is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over de activiteiten vanuit het gezantschap, maar ook specifiek voor bedrijven en stichtingen op de eilanden die informatie willen  hebben over de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor bijvoorbeeld Europese subsidies. Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen op onze nieuwe website en u aan te melden voor de nieuwsbrief indien u op de hoogte gehouden wilt worden van de activiteiten van het gezantschap”, aldus de speciaal gezant Edison Rijna.

Op de website zijn ook persberichten en lopende projecten terug te vinden. Bijvoorbeeld hoe het gezantschap Bonaire, Saba en Sint Eustatius heeft begeleid bij het selectieproces van het ´30 for 2030 Project´ van de Europese Unie. 30 geselecteerde eilanden krijgen hierbij vanuit de Europese Unie ondersteuning om in 2030 volledig duurzaam energie te kunnen produceren op het eiland. Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn als enige eilanden uit de Caribische regio door de selectie gekomen.

Share the Post: